Greenhouse Gas from Fossil Fuels (GHG)

IEA GHG programmet har to overordnete mål:

  • Forbedring av teknologier for reduksjon i utslipp av drivhusgasser

  • Øke forståelsen for disse teknologienes muligheter

I tråd med disser målene har programmet lagt opp sin strategi, basert på 4 tematiske prioriteringer:

  • Evaluering av teknologimuligheter: Under denne aktiviteten gjennomføres det tekniske studier for å evaluere nye ideer til energisystemer med minimal CO2-utslipp og muligheter for reduksjon av kostnader knyttet til fangst og lagring av CO2.
  • Forbedring av teknologier for å redusere effekter av klimagassutslipp: I tillegg til de tekniske studiene, støtter IEA GHG flere forskningsnettverk, primært innenfor fangst og lagring av CO2.
  • Implementering av teknologier for å redusere utslipp: Her vurderes effekter ved storskala fangst og lagring av CO2 sammenlignet med andre muligheter for reduksjon i klimagasser. Her gjennomføres det også tekniske studier.
  • Forbedret forståelse for teknologier som kan redusere utslipp av klimagasser: Oppgavene går ut på å kommunisere til omverdenen mulighetene ved fangst og lagring av CO2, skape nettverk med andre organisasjoner og vise at IEA GHG programmet er en nøytral og kunnskapsrik institusjon når det gjelder reduksjon av klimagasser, med vekt på fangst og lagring av CO2.

Hovedvekten i programmet er på tekniske studier, og disse gjennomføres av eksterne kontraktører i nært samarbeid med IEA sekretariatet.

Det er 19 medlemsland i IEA GHG, samt 21 industrielle sponsorer. Bidragene fra medlemmene og sponsorene er ganske høye (i IEA sammenheng), hvilket muliggjør en betydelig aktivitet med studier o.l.

Som norsk aktør er Equinor med som sponsor.

Mer informasjon om programmet finner du på www.iea.org, og om nettverkene på www.co2captureandstorage.info.

Rapporter fra IEA GHG studiene kan du finne på Climit sine nettsider. Du kan få passord til denne siden av en av IEA delegatene.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 7. januar 2025, kl. 20.21 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.